Podium

Watermerk - 10 jaar Digther

06/11/2010, CCDiskmuide, 20u. Naar aanleiding van de tiende verjaardag van het tijdschrift Digther wordt tijdens een literaire avond 'Watermerk' voorgesteld, een bloemlezing uit het beste wat in Digther verscheen. Meer info: Comsa en Digther.blogspot;  bestelling bloemlezing 'Watermerk' - www.comsa.be/watermerk


Letterenpromenade

01/02/2009, Oostende, 14-17u. Beleef de confrontatie van poëzie op vijf verrassende locaties in het Westerkwartier tijdens de Letterenpromenade. Vertrekpunt is de Stedelijke Basisschool H. Concience waarbij vijf gidsen je op sleeptouw nemen naar Ilse Weber, Eva Cox, Philip Meersman, Frédéric Leroy en Chokri Ben Chikha.

Bibliotheek Blankenberge

12/11/2008, Bibliotheek Blankenberge, 20u. Frédéric Leroy is een jong getalenteerd dichter die roots heeft in Blankenberge. Leroy, die als voedingstechnoloog werkt aan de VUB. zag in 2006 zijn eerste "Gedichten" verschijnen bij BnM. Inmiddels is hij aan zijn tweede bundel toe. Leroy werd in 2007 voor "Lucifer en het grote belang (van kleine rituelen)" beloond met de Prijs voor Letterkunde van de Provincie West-Vlaanderen en de Poëzieprijs van de stad Oostende. Mevrouw Carine Slabbinck zal de beloftevolle dichter in de bibliotheek interviewen.

Boekenbeurs

09/11/2008, "Dichters aan de macht". Is poëzie nog steeds onbekend en onbemind? Op deze dag neemt de poëzie het podium resoluut in beslag en bekogelt u met metaforen, hyperbolen, alliteraties, vrije verzen en dies meer. Om u te inspireren en te ontroeren. Poëzie leeft! 11.30-12.00u: Luuk Gruwez, Frédéric Leroy en Wineke de Boer.

Noord ontmoet Zuid

05/04/08 - Brussel - dertien dichters in een dozijn met Amanda Visch en Mickey F., Frédéric Leroy, John Zwart, Sylvie Marie, Loes Essen, Jan Anton, Anne Toulet, Frans Terken, David Troch, Jacques Vos, Lisette Waterschoot en Pom Wolff - daarna open podium -. Passa Porta, Dansaertstraat 46.

De Minderheid spreekt

Op 9 mei 2007, was ik hier als gastdichter. Het schrijverscollectief De Minderheid organiseerde namelijk de eerste editie van "De Minderheid Spreekt" en dit in de Backstage in Gent. Naast poëzie werd er nogal wat muziek gebracht door Sleepingdog, Transit en Giant L-Mo.

Zeven dichters

18/02/2007, 11u, Het Vossenhol, Theater Malpertuis, Tielt. Een poëtisch aperitief met de dichters Magda Castelein, Patrick Cornillie, Frédéric Leroy, Fransiska Louwagie, Paul Rigolle, Toon Vanlaere en Hugo Verstraeten. Presentatie: Bob Demoor. Muzikale tussenkomsten van Lize Accoe (ex-De la vega).